Piffar bloggen

Om någon undrar vad fan som händer så är det jag som sitter och pillar lite med designen. Klart imorgon.

Svensk radio.

Vad fan är det för fel på svensk radio egentligen? Varför ska låtar alltid nötas in i det sista?

fh
Jag, som många andra, har idag ett arbete där radion anses priceless och ska stå på under hela arbetsdygnet. Allra helst Rix FM. Fy fan för Rix! Man inser efter några timmar att man inte ens lyssnar på låten men ändå så har man undermedvetet lärt sig hela texten. Är inte det droppen när man kan re-citera en hel låt som man inte tycker är bra på något sätt och vis? Det spelar inte ens någon roll om låten i fråga är bra. Ingen låt är bra när man har hört den flera gånger om dagen i ett halvår.


Detta är saxat från RIX's hemsida:


"Varför spelar inte RIX FM all sorts musik?
RIX FM har ett s.k. musik-format. Att ha ett ”format” innebär att man producerar ett utbud som passar en specifik målgrupp eller publik. På så sätt vet lyssnarna vad de kan förvänta sig att få höra när de slår på sin radio. På RIX FM har vi valt att fokusera på aktuell, glad, uppiggande populärmusik för lyssnare mellan 20 och 49 år. Givetvis har vi lyssnare som är både äldre och yngre, men den största delen av musiken är anpassad för denna åldersgrupp."

Då vet vi alltså vad vi kan förvänta oss. Total jävla skit. Mix Megapol då? Dom hävdar ju att dom har den bästa blandningen av gamla och nya låtar. Jag kollade igenom låtlistorna på deras hemsida, gick tillbaka en vecka och fann tex följande: 11 ggr Agnes - Release me. 10 ggr Kate Perry - I kissed a girl,  13 ggr Lady Gaga - Pokerface,  22 ggr (!) Alesha Dixon - The boy does nothing

jkdf

 Om det där är det främsta svensk radio har att erbjuda inom blandning av musik så tycker jag att det är dags att bojkotta skiten. Sjung själva istället. Stå ut med idol-wannabe-torbjörn som ylar gamla svenska slagdängor och sommarhits. Vi måste göra revolt!

Sen så ska vi inte snacka om radiopratarna. Finns det verkligen bara Jesper på Pang Prego (p3) som kan leverera? Måste väl finnas andra som klarar av annat än dåliga ordvitsar och fräckisar? Jesper är ironin förkroppsligad. Han är gud jämfört med den förutsägbara Fylking.

Speeding - No one thinks big of you

Hittade ett klipp som jag tyckte var bra. Håll hastigheten för fan. Det finns andra ute på gatorna och som texten antyder: Ingen tycker bättre om dig för det. Låten är för övrigt My immortal - Evanescence


Melodifestivalen 1

Jaha då är det dags för ännu en deltävling i tävlingen där man tävlar i princip allt utom just musik. För er som inte vet hur det går till när låtarna väljs ut ska jag berätta processen.

Christer Björkman samlar ihop ett team av tondöva och förståndshandikappade 5-åringar som får sitta och titta i en pärm. I den här pärmen finns ansikten på redan kända artister och teamet bes nu peka på artisterna dom känner igen. När 50 utvalda ansikten är samlade gås dom igenom av Christer själv. I sorteringen plockar han bort alla som någonsin gjort låtar över 3 minuter långa, har en mindre bred men trogen publik, faktiskt kan sjunga, inte figurererar i veckotidningar pga skandaler.

Nu är vi nere på 45 deltagande. Övriga 5 plockas in beroende på ålder, sexuell läggning, spektakulära shower eller så plockas dom bara på gatan. Allt för att visa att i melodifestivalen har alla chansen att visa vad sin låt går för.

När vi nu har alla deltagare så ringer Christer till Ingela Pling Forsman som samlar ihop sina kumpaner. G:sson återfinns självklart på 95% av låtarna. Två artister får skriva sina låtar själva så att svenska folket tror att tävlingen inte redan är avgjord till G:sson's och Pling's fördel.

Detta är vad Sverige kommer bidra med till eurovision song contest. En låt skriven av antingen G:sson eller någon annan redan känd, uttjatad jävla skitlåtskrivare framförd av en artist vi redan sett för mycket av och saknar förmågan att förnya. Stilen kommer vara densamma som alla år. Samma stil som gör att vi alltid slutar runt 20-placeringarna. 'experterna' kommer självklart hävda att vi tillsammans med Island, storbritannien och Malta har dom starkaste låtarna. Återigen kommer tidningen skriva om hur förvånade dom är när länderna röstat ner sverige till kvalet.

Är det inte lite kul hur svenskar gnäller på hur vissa länder grannröstar när vi själva ger våra nordiska länder dom högsta poängen oavsett om deras låtar suger eller inte? Nej fy fan. Kan inte folk skaffa sig en annan hobby än att kolla på artistfestivalen? En extra sändning av På Spåret borde rimligen konkurrera ut skiten. Tråkigt att dom ligger på samma statliga skitproduktion.

Björns Golv AB

asfas

Ta en titt på denna annons. Den ser helt okej ut eller hur? Publiceringsdatumet är 2008-05-14.

Nu tar vi en titt på vad som hände efteråt:

df

Tydligen var det inte så uppskattat att invandrare sökte jobb. Enligt den ansvarige på plats saknade jag erfarenhet men dom hade "bara massa jävla mohammeds" att välja på.

Uthängda, suckers.

Saab-Dumskallar

Jävla nötter!

Varför skulle staten gå in och ta över ett företag som enbart producerar men inte säljer? Det är en förlustaffär som drabbar alla skattebetalare. Om Saab gör bilar som ingen som vill köpa så får dom väl tänka om och bygga bilar folket vill ha. Om staten nu nödvändigtvis ska gå in och hjälpa det inte ens längre svenska Saab så ska dom göra det genom att köpa bilar. Men det är ju lika orimligt det. Så sitter dom högavlönade gubbjävlarna på 75 bast med topp-position på företaget och gnäller.

Alla personer på bilfirmor som förlorar sina jobb. Skyffla in dom någon annanstans. Vi måste ju ha något som kan vara värt att satsa på? Vi skulle kunna ha den miljövänligaste elen i världen. 1 miljon hamsterhjul som föredetta bilproduktionsarbetare kan springa i. Då skulle vi spara pengar!

sdf

Angående prinsessans bröllop.

Nu ska prinsessan underbett gifta sig med sin man av folket. Tillsammans kommer dom att rädda barn i afrika, gymma och spela skitgubbe med Carolina klüft och Patrik Kristiansson. Att kungen tillåter detta är en enorm skandal. Nu blir den vanliga personen en högre värderad person. Blanda blod? Konungen sätt stopp för det här nu!

dgt

--

Oklart vem som betalar? Solklart hävdar jag!

Om staten betalar betyder det att vi skattebelarare står för kostnaden.
Om kungen betalar betyder även det att vi skattebetalare står för kostnaden.
Om underbett och daniel betalar själva så är det återigen vi skattebetalare står för kostnaden.

Hur kan detta ens vara en fråga? Tror knappast att Daniel vill släppa några hårt inarbetade kronor när han vet att sveriges största socialbidragstagare kan stå för hela kalaset. Någon som har siffror på hur mycket kungen får av soc varje månad för att åka runt och vinka, titta på sport, köra rattfull etc? Jag har en känsla av att det är mer än gemene man.
Borde inte en del av dessa pengar för övrigt gå till att ge konungen en utbildning? Och borde inte han, som alla andra bidragstagare, tvingas in i ett OSA program där han med stenhård övervakning måste söka minst ett jobb per vecka?

Om vi nu ska ha någon att representera Sverige varför inte välja en rolig person? Någon som ger dig något varje gång du ser honom. Jag tycker personligen att Hans Scheike bordes ges den äran.


Nej... Avskaffa monarkin. Close the fucking show.


Jehovas Vittnen

Tack till den här killen. Fortsätt demolera dom korkade svinen!


Aftonbladet fixar jobben....

Aftonbladet hittar jobben låter det. Men vad är det egentligen för jobb? Och var finns dom? Jag har nu kollat igenom listan och kan konstatera följande:

Dom flesta jobben är sälj-jobb. Det finns en anledning till att dom fortfarande finns kvar. Ingen vill jobba med att störa folk. Det anses oartigt.

Jobben finns på skumma orter, allt som oftast i norr. Det finns väl för fan ingen som vill flytta till någon liten håla för att chansa på ett osäkert jobb där möjligheten att finna andra jobb efter man fått gå är närmast obefintlig. 

Jobb som kräver hög utbildning men har låg lön


asd

Bra att dom försöker fixa jobb men för helvete: SKIPPA SKITJOBBEN, DOM RÄKNAS INTE!

Björn Gustafsson

Sveriges nya stjärnskott. Påstås redan vara i klass med Sverige-eliten i stå-upp-komik. Egentligen är inte detta så konstigt eftersom dom som hypar Björn är samma kategorier som röstar på den lilla ungen i Idol. Han som sjöng så jävla falskt att jag fick stänga av TVn. Det är samma kategori människor som röstar på artisten istället för låten i Melodifestivalen. Det är samma kategori som följer Let's Dance, Stjärnor på is och Hey Baberiba.


Kategorierna är följande:
14-åriga Anna som tidigare dyrkade Backstreet Boys, bytte till Westlife.. Skippade Five men nu är tillbaka på Chris Brown.
Gamlingen utan humor
Spelnörden som hör World of Warcraft och tror att skämtet är tillägnat honom
Klimakteriemorsan som skrattar åt allt
Sympatisörerna som röstar på dom som är sämst

das

Någon borde ta tillvara på Björn. Han har alla förutsättningar att bli bra då han redan har en stor trogen skara som följer honom. När han väl lär sig leverera skämt och faktiskt skriva några bra sådana kan han bli riktigt stor. Jag spår härmed att allas vår Björn kommer vara bortglömd år 2015. Han kommer inte skrivas in i historien som någon banbrytande legend utan snarare en i mängden. Han har en lång lång väg kvar till att ens nå upp till toppskitet av svensk komik. David Batra, Magnus Betnér, Johan Glans, alla gamla rävar från Killinggänget mm.

Synd även om stackars Soran Ismail som blivit i princip tvångsälskad av Björns fans då Björn själv inte orkade med allt uppstånd. Smart idé dock, troligen låg Henrik Schyffert bakom detta. Dra fram en ny kille fort som fan så stjärnan kan få andas lite.

Bobbo Krull är grunden till komik. Tack of hej!

Smakprov inför nystarten.

asf

Kom och tänka på mitt föredetta favoritprogram, Lyxfällan. Måste nog dra en rant om det.


I varje program finnes ett par varav åtminstone en av dessa lider av allvarliga bokstavsdiagnoser eller rentav direkt hjärnfel. Det handlar om att rädda parets ekonomi som dem så vackert kört i botten. Skönheten i programmet är att det allt som oftast handlar om par med bra inkomster. Frågan är vem som anställde dessa idioter? Är dom värda så (relativt) höga löner när dom inte ens fattar att ett smslån inte är att föredra för att få in pengar till ett banklån...

asd

Här följer ett exempel på hur fuckade paren är:

Om vi ska göra det så enkelt som möjligt så hittar jag på lite fantasi-siffror här. Allt för att du som läsare ska förstå vad felet 99% av alla medverkande i programmet gör.

Leffes inkomst per månad: 20 000
Gittans inkomst per månad:  2 000 (förtidspensionerad prostituerad, a-kassa)
Sammanlagd inkomst per månad: 22 000

Leffe köper två nya bilar för 500k resp. 600k. Han kör dessa på avbetalning. 100kr / mån. Ränta 10%
Leffe köper gräsklippare. Avbetalning. 100kr / mån. Ränta 10%
Leffe köper plasma-TV. Avbetalning. 100kr / mån. Ränta 10%
Leffe köper stereo. Avbetalning. 100kr/ mån. Ränta 10%
Gittan köper importerade cigarettlimpor från polen. Avbetalning. 100kr /mån. Ränta 10%
Leffe köper dvd. Avbetalning. 100kr / mån. Ränta 10%
Gittan köper dagens tidning. Avbetalning. 100kr / mån. Ränta 10%
Leffe och gittan har ett gemensamt banklån för hus, bil mm. Ränta 4%

Nu till problemen. Dessa avbetalningar startade år 1945, just då tyskarna föll. Räntan har därmed gjort sitt så paret är skuldsatt upp över öronen. Rimligtvis borde nu alla prylar säljas ut (Jag vet redan att det är orimligt att dom skulle få ut någorlunda vettiga priser ur 64 år gamla produkter men det är en fantasiräkning okej?), Gittan borde börja jobba igen, Leffe borde kränga knark. Detta är vad alla vettiga personer skulle göra i liknande situationer. Skulder måste betalas, annars läggs det bara på mer och mer och till slut står man där i en ond cirkel.

Men inte Leffe och Gittan... Dom kollar MTV reklamen. "Behöver du snabba pengar? SMS-lån till förmånlig ränta (typ 600%) snabbt och enkelt"  <-- Notera att dessa idioter inte resonerar som vi utan tycker genast att det är en utmärkt idé att betala av sina skulder.  Hur jävla puckad får man vara? Och sen att dom vågar ställa upp i TV och klassas som idioter inför hela svenska folket (mao alla idioter som tittar på tv).


Gillade även när Calle Schulman var med... Han kunde inte förstå var hans 40k/mån tog vägen. Taxi och restaurant varje dag. Är du helt jävla efterbliven Calle?

Detta är vad Calle hade att säga till sin hjärna när denne frågade om det verkligen var meningen att den skulle stå på tomgång år in och år ut.

idiotI'm a proud idiot.

RSS 2.0